Een gas BBQ is de perfecte vervanging voor een BBQ die opgestookt moet worden met houtskool. De gas variant werkt altijd en is zeer eenvoudig te bedienen.

Hoe werkt de gas BBQ?

De gas BBQ werkt zeer gemakkelijk. Onderaan het apparaat moeten er één of meerdere gastankjes geplaatst worden. Daar bovenop ligt een systeem om de hitte te verdelen. Dit systeem zorgt ervoor dat de kookroosters overal even warm worden zodat het vlees te allen tijde gaar wordt.

Op twee manieren barbecueën

Met een gas BBQ kun je op twee manieren barbecueën, op een directe en een indirecte manier. Belangrijk om te weten is dat de deksel in beide gevallen op de gasbarbecue moet blijven liggen. Voor het barbecueën zoals iedereen het kent is de directe manier het meest geschikt. Het vlees wordt direct verwarmd en deze methode is aanbevolen voor elk stuk vlees wat korter dan 25 minuten op de barbecue hoeft te liggen om gaar te worden.

De indirecte manier is geschikt voor het braden van grote stukken vlees zoals een kip of rollades. Bij indirect barbecueën droogt het vlees niet zo snel uit en raakt het vlees ook niet verschroeid. Naast vleessoorten die langdurig gebraden moeten worden is het indirecte barbecueën ook de manier om een kwetsbare visfilet lekker gaar te krijgen.

Nog meer voordelen van de Gas bbq lees je hier.Ontdek hier de TOP 10 BBQ’s van het moment

Tags