Barbecueën met houtskool is de oudste en bekendste vorm van barbecueën. Veel mensen doen het dan ook op die manier. Maar vaak is dat omdat ze simpelweg niet weten dat een gas BBQ vele voordelen heeft ten opzichte van een houtskool barbecue.

Snelheid

Met een houtskool barbecue ben je tijden bezig voordat het houtskool wil gloeien. Niet zelden ben je ruim een uur bezig voordat de BBQ gebruiksklaar is. Met een gas barbecue is dit helemaal anders. Het enige wat je hoeft te doen is het gastankje aan te sluiten op de BBQ. En dan kun je met een simpele druk op de knop de barbecue aansteken. De warmte wordt direct gelijkmatig verdeeld over de gloeiplaat waardoor je binnen een minuut kunt beginnen met barbecueën.

Warmte

Bij een houtskool barbecue wordt de warmte niet gelijkmatig verdeeld onder de roosterplaat. Daarnaast neemt de warmte af naarmate de kolen langer gloeien. Een gas BBQ behoudt de warmte zolang de gaskraan open staat. Ook wordt de warmte gelijkmatig verdeeld waardoor het vlees overal op de roosterplaat neergelegd kan worden. En het vlees wordt snel op elk plekje gaar.

De kosten

De gastankjes van een gas BBQ gaan langer mee dan een zak houtskool. Qua kosten ben je met een gas barbecue voordeliger uit dan bij een houtskool barbecue. Zeker wanneer je regelmatig de barbecue gebruikt.Ontdek hier de TOP 10 BBQ’s van het moment

Tags