Je kunt tegenwoordig op veel verschillende manieren barbecueën. De twee populairste manieren zijn nog steeds het barbecueën met houtskool en de barbecue op gas. Deze laatste variant heeft vele voordelen ten op zichte van andere barbecuemanieren.

Kosten

In tijden waarin het economisch minder gaat is het aantrekkelijk om de voordeligste barbecue manier te gebruiken. Het barbecueën met gas is zo’n voordelige manier. Gasflessen zijn niet duur en gaan vele malen langer mee dan een zak houtskool.

Rook en stankontwikkeling

Een gas BBQ produceert veel minder rook dan welke variant dan ook. Daarnaast creëer je met een gas barbecue ook geen enorme rookpluimen en zadel je de buren niet op met stankoverlast. De gas BBQ is vrijwel reukloos zodat je in een aangename omgeving kunt eten.

Aansteken en beginnen

Wanneer je de gas barbecue aansteekt kun je gelijk beginnen met barbecueën. Een gas barbecue hoeft niet eerst tientallen minuten voor te gloeien voordat hij gebruiksklaar is. Het aansteken gaat bijna altijd met een automatische ontsteking. Dit is een veilige en snelle manier van aansteken.

Meer mogelijkheden

Naast het gewone barbecueën kun je met een gas barbecue ook wokken. Het is zelfs mogelijk om te koken op de gietijzeren plaat. Maar natuurlijk kun je ook gewoon de grillplaat gebruiken om het vlees gaar te krijgen.Ontdek hier de TOP 10 BBQ’s van het moment

Tags