Volgens verschillende experts maakt het niets uit of je barbecuet met een gas barbecue of dat je dat doet met een houtskool barbecue. Toch zijn er echt wel een aantal verschillen.

Aansteken

Het aansteken van een gas barbecue is erg eenvoudig. Vaak hoef je maar één knop in te drukken en de barbecue gaat aan. Dit is bij een houtskool barbecue wel anders. Eerst moet je ervoor zorgen dat je een goede laag houtskool in de barbecue hebt geplaatst. Vervolgens dien je de aanmaakblokjes aan te steken en daarna moet je wachten tot de houtskool gaat gloeien. Dit duurt aanmerkelijk langer dan het aansteken van een gas barbecue.

Tijd

Er zit een behoorlijk verschil in tijd wanneer u gaat barbecueën met een gas barbecue ten op zichte van het barbecueën met een houtskool BBQ. Wil je even snel wat spiesjes klaarmaken en daarna de barbecue weer uitzetten? Dan lukt dit prima met een gas of een elektrische barbecue. Met een houtskool variant is het onmogelijk om even snel wat te bereiden.

Kosten

Er zit een verschil in kosten. Een gas BBQ is duurder dan een houtskool barbecue. Daarentegen is een gastankje weer goedkoper dan een zak houtskool. Het ligt er dus aan hoe vaak je barbecuet, wat de voordeligste optie is.

Het echte barbecueën

Wil je het echte barbecueën aanhouden, dan moet je een houtskool barbecue gebruiken. Bij een gas BBQ heb je niet meer de authentieke houtskool lucht, de flinke rookpluim en het rokerige vlees. Hecht je hier niet zoveel waarde aan, dan is een gas barbecue een prima optie.

Ontdek hier de TOP 10 BBQ’s van het moment

Tags