Vaak wordt de vergelijking op barbecuegebied gemaakt tussen een houtskool BBQ en een gas barbecue. Maar er is nog een derde speler op de markt, de elektrische barbecue. Dit is een niet zo vaak gebruikte variant maar wint toch aan populariteit. Desondanks kan de elektrische barbecue nog niet tippen aan het niveau van een gas BBQ. Er zijn namelijk nog wat verschillen tussen deze twee.

Het verschil

Een elektrische barbecue is uitsluitend geschikt voor particulier gebruik of kleine groepjes. Het formaat van een elektrische BBQ is vaak erg klein waardoor het bakoppervlak niet geschikt is voor meer dan 4 stukken vlees tegelijk. Gooi je meer vlees op de bakplaat, dan wordt niet alles lekker gaar. De elektrische BBQ is geschikt voor op de camping maar niet voor feesten en partijen.

Temperatuur

De temperatuur bij een gas BBQ is de vaak ingebouwde regelbare thermostaat. Daarmee is direct de warmte te bepalen die de barbecue moet bereiken. Bij een elektrische BBQ is dit niet zo snel mogelijk. Daarnaast is laatstgenoemde niet direct op de gewenste warmte, het duurt even voordat het apparaat warm genoeg is om er vlees op te grillen.

Welk apparaat moet je gebruiken?

Als je lekker en snel wilt barbecueën is een gas BBQ absoluut een must. Barbecue je sporadisch op de camping dan kan een elektrische barbecue uitkomst bieden. Maar alleen als je weinig vlees hoeft te bereiden en met weinig man bent.Ontdek hier de TOP 10 BBQ’s van het moment

Tags