Barbecueën is een heerlijke vorm van eten bereiden. Maar ook een gevaarlijke. Ieder jaar zijn er een heleboel mensen die met brandwonden worden opgenomen in het ziekenhuis. Dit is natuurlijk te voorkomen. Zorg dat je goed op de hoogte bent van de risico’s en eventuele gevaren. Neem volgende tips in overweging om veilig te BBQ’en.

Explosie

Gas kan eenvoudig ontploffen. Het gas wat je gebruikt bij een gas barbecue zit weliswaar veilig in een gasfles maar dat geeft nog geen garantie dat er niks mee kan gebeuren. Plaats de gasfles uitsluitend in de houder en als het mogelijk is, zover mogelijk van de barbecue af. Zorg dat de gasfles altijd rechtop staat en let op dat kinderen uit de buurt blijven.

Lek

Het is verstandig om de gasslang van te voren te controleren op een lek. Doe dit met wat zeepsop zodat eventuele lekken direct opvallen. Het is levensgevaarlijk als er een gaslek in de kabel zit. Dan kun je maar beter het zekere voor het onzekere nemen.

Plaatsing en verplaatsing

Zorg ervoor dat de gas barbecue altijd op een vlakke en stabiele ondergrond staat. Het liefst een plek waar de wind niet bij kan. Zo voorkom je dat de barbecue of alleen de gasfles om kan vallen met explosiegevaar als gevolg. Denk eraan dat je nooit een gasfles verplaatst die net gebruikt of nog in gebruik is. Brandwonden zijn dan het gevolg.

Ontdek hier de TOP 10 BBQ’s van het moment

Tags