Barbecueën is een uitstekende gelegenheid om gezellig samen met de familie samen te zijn. Daarbij hoort natuurlijk lekker zomerweer zodat je tot laat op de avond buiten kunt zitten. Op het weer heeft echter niemand invloed. Toch zijn er genoeg tips die er voor kunnen zorgen dat elke BBQ avond een groot succes wordt.

Veiligheid

Barbecueën is ontzettend leuk en zorgt gegarandeerd voor een gezellige avond. Maar om dit mogelijk te maken moet je wel letten op de veiligheid. Dit voorkomt nare gebeurtenissen op wat een leuke avond zou moeten zijn. Zet de barbecue altijd op een vlakke en stabiele plaats. Hou ook altijd een emmer water bij de hand en in controleer de gasslang van de gas BBQ.

Olie

Iedereen kent wel het probleem van vlees wat vast komt te zitten aan het rooster. Je kunt dit voorkomen door het rooster goed in te smeren met olie. Probleem blijft dan dat je telkens opnieuw de gebruikte plekken moet invetten. Verstandiger is het om het vlees zelf in te smeren met olie. De smaak wordt er niet minder om en het bakt ook niet vast aan het rooster. Zo kun je volledig genieten van je stukje vlees.

Experimenteer met ingrediënten

Natuurlijk hoort er vlees en vis op de barbecue. Maar probeer ook eens wat anders. Heb je een barbecue die volledig afgesloten kan worden, maak dan eens een stoofpot. Normaal gesproken hoort deze in de oven warm gemaakt te worden maar met een afgesloten barbecue gaat dit net zo makkelijk. Wat ook lekker is, is om fruit en groente op de barbecue te leggen. Wikkel bijvoorbeeld een banaan in aluminiumfolie. Na een minuut of 5 is de banaan lekker warm en heerlijk zacht. Met een klein beetje likeur erover heen is het feest helemaal compleet.

Dessert op de barbecue

Veel mensen besteden weinig aandacht aan een dessert na het barbecueën. En als er al wat op tafel komt is het meestal een beetje ijs. Maar er is veel meer mogelijk. Wist je dat je ook desserts klaar kunt maken op de BBQ? Erg lekker is geroosterd fruit. Het wordt wat knapperiger en krokanter. Iets kleins als brood met wat erop is natuurlijk eenvoudig te roosteren. Maar wat veel mensen niet weten is dat een stukje taart ook prima klaar te maken is op de barbecue. Zorg natuurlijk wel voor wat aluminiumfolie eronder, anders zakt je taart door het rooster.

Muziek en vuurkorf

Om de BBQ avond tot een groot succes te maken kun je de sfeerverhogende middelen als muziek en vuurkorven inzetten. Een rustig achtergrondmuziekje zorgt er voor dat het niet stil valt tijdens of tussen het eten door. Met een vuurkorf naast de barbecue kun je lang blijven zitten. Het blijft lekker warm en je geniet van het knapperende hout. Ideaal voor een biertje of een wijntje na het barbecueën.Ontdek hier de TOP 10 BBQ’s van het moment

Tags