Over smaak valt altijd te twisten. Maar het is wel een feit dat barbecueën met een gas bbq een andere smaak aan het vlees geeft dan het werken met een houtskool barbecue.

Rokerige smaak

De voorstanders van de houtskool barbecue roemen deze om de rokerige smaak die het vlees krijgt. Een houtskool barbecue produceert echte rook wat over het vlees heen gaat. Bij een gas bbq heb je dit niet. De gas barbecue creëert geen rook waardoor het vlees ook geen rokerige smaak krijgt. Daardoor smaakt het vlees wat algemener en niet meer specifiek naar barbecue vlees.

Gas lucht en smaak

Een veel gehoorde klacht van een gas barbecue is de gaslucht en de gassmaak die wordt meegegeven aan het vlees. Dit is bij de huidige gas barbecues helemaal geen probleem meer. Het vlees smaakt wel wat algemener dan bij een klassieke BBQ.

Kunstmatige rokerige smaak

Wil je toch een gas barbecue gebruiken maar wel de rokerige smaak van het vlees krijgen zoals bij een houtskool barbecue? Daar is een oplossing voor. Er is speciaal hout wat op de gas barbecue gebruikt kan worden wat toch zorgt voor de rokerige smaak ondanks dat je gebruikt maakt van gas.

Juiste tijd

Natuurlijk moet je ook bij een gas BBQ altijd het vlees in de gaten houden. Is het vlees te kort of juist te lang gegaard, dan is het niet lekker en smaakt het heel anders dan zoals het behoort te zijn.

Benieuwd naar de verschillen & overeenkomsten tussen beide barbecuesystemen? Je vind ze op deze pagina.

Ontdek hier de TOP 10 BBQ’s van het moment

Tags