Om heerlijk te kunnen barbecueën moet je eerst een gas BBQ aanschaffen. Maar welke? En voor hoeveel geld? Gas barbecues zijn er in alle soorten en maten. Wel is er een goed beeld te geven van de gemiddelde prijs en de kosten van het gas barbecueën.

Waar moet je aan denken?

Allereerst moet je een keuze maken tussen een simpele gas barbecue, vergelijkbaar met een standaard houtskool BBQ, of een luxe buitenkeuken. De prijzen van deze twee zijn niet met elkaar te vergelijken. Voor een simpele gas BBQ betaal je tussen de €50 en €100. Dit is iets hoger dan de gemiddelde houtskool barbecue. Als je gaat voor een luxe buitenkeuken dan moet je eerder denken aan een Euro of 400. Je hebt dan wel een complete installatie met meerdere gaspitten, kastjes, genoeg ruimte om het vlees te grillen en een goede afzuiging. Natuurlijk zijn buitenkeukens zelf samen te stellen en kan de prijs afwijken van de gemiddelde prijs.

Kosten van het gas

Om te barbecueën op gas heb je gastankjes nodig. Deze zijn bij de grotere campingzaken te koop. De gastankjes die je onder de gas barbecue dient te plaatsen kosten rond de €10. Afhankelijk van het merk. Let wel goed op bij het aanschaffen van een gastank. Kijk altijd naar de inhoud en de samenstelling en controleer of de gastank niet toevallig een pit heeft. Dan zal het tankje namelijk veel duurder zijn. Een klein gastankje voor een kleine barbecue gaat ongeveer 5 uur mee. Bij een grotere gas BBQ heb je natuurlijk ook een grotere tank nodig en de levensduur zal ongeveer 7 uur zijn.

Ontdek hier de TOP 10 BBQ’s van het moment

Tags