Als je gaat barbecueën wil je natuurlijk lekker eten. Maar minstens net zo belangrijk is het om het eten in een gezonde omgeving te nuttigen. En in dat opzicht schiet een houtskool barbecue behoorlijk tekort.

Schadelijke stoffen

Iedereen weet dat een houtskool barbecue flink wat rook produceert. Dit geeft een rokerige smaak aan het vlees. Maar wat veel mensen niet weten is dat dit schadelijk is voor de gezondheid. Het inademen van rook is ongezond en daarnaast produceert een houtskool BBQ een grote hoeveelheid fijn stof. Dit is gevaarlijk voor mensen met astma of ademhalingsproblemen omdat fijn stof gezondheidsklachten kan veroorzaken, vooral in de luchtwegen.

Nooit meer verbrand vlees met een gas BBQ

Een groot probleem van een houtskool barbecue is de ongelijkmatige verdeling van de warmte onder de roosterplaat. Terwijl het ene stukje nog lang niet gaar is kan een ander stukje vlees al meer dan gaar zijn. Het eten van verbrand vlees is zeer gevaarlijk vanwege de grote hoeveelheid schadelijke stoffen die aanwezig zijn in verkoold vlees. Met een gas BBQ heb je hier geen last van. De warmte wordt gelijkmatig verdeeld waardoor het verbranden van vlees praktisch onmogelijk is.

Gezond barbecueën doe je met gas

Wil je naast lekker eten ook denken aan je gezondheid? Dan moet je absoluut barbecueën met gas. Dit is verreweg de meest gezonde vorm van barbecueën. Geen verbrand vlees meer, geen schadelijke rook inademen en niet langer fijn stof binnen krijgen. Alleen puur genieten. Dus ik herhaal “Een gas BBQ is veel gezonder”.

Ontdek hier de TOP 10 BBQ’s van het moment

Tags