De BBQ is natuurlijk bedoeld voor vlees en vis. Maar wist je dat je ook heerlijke vegetarische gerechten kunt klaarmaken op de barbecue? Probeer eens de wraps met gesmolten geitenkaas en courgette.

Wat heb je nodig?

Het belangrijkste ingrediënt bij het maken van de Wraps zijn de tortilla’s. Deze dienen als de buitenkant van de gevulde wraps. Verder heb je 200 gram geitenkaas met koriander nodig, gesneden in dunne plakjes. Ditzelfde geldt voor de halve courgette, ook dun gesneden. Ook moet je een rode ui toevoegen en in ringen snijden. Als vulling heb je ook grof gehakt nodig en voor de smaak nog 4 eetlepels olijfolie extra vierge met knoflook en chilipeper.

Voorbereiding

De voorbereiding van de wraps is zeer eenvoudig. Leg de tortilla’s plat op de werkplank, of waar je de wraps wilt maken. Leg op de onderste helft wat plakjes geitenkaas, stukjes courgette en een aantal rode ui ringen. Strooi vervolgens wat koriander over de ingrediënten en rol de tortilla’s op zodat je de vorm van een wrap krijgt.

Bereiding

Nu zijn de wraps bijna klaar om op de barbecue te worden gelegd. Vergeet niet om ze eerst nog in te smeren met olie. Doe dit niet te dik. Leg de klaargemaakte wraps in een grillschaal en zet die vervolgens op de barbecue. Draai de wraps na een minuut of 2 een keer om. Als het goed is heb je na een minuut of 4 heerlijke knapperige en bruine wraps. Zo niet, leg ze dan nog even terug op de barbecue.

Toevoeging

Een sausje erbij is altijd lekker. Denk eens aan guacamole of een pikant salsasausje.

Ontdek hier de TOP 10 BBQ’s van het moment

Tags