Naast een stukje vlees op de barbecue is het ook heerlijk om vis te roosteren. En het smaakt net zo lekker. Het is niet moeilijk om iets lekkers klaar te maken. Neem bijvoorbeeld de gemarineerde visspiesjes met tomaat.

Ingrediënten

Voor de ingrediënten zul je even op pad noemen. Je hebt namelijk flink wat nodig. Te beginnen met 1 limoen, 4 kant-en-klare visspiesen, 3 eetlepels paneermeel, 2 lepels olijfolie, 4 tomaten, een halve Spaanse peper, 2 sjalotjes, 4 teentjes knoflook, een bosje peterselie, 5 takjes koriander en voor het op smaak brengen nog wat zout en peper.

Bereiding

De bereidingstijd van dit gerecht is niet zo lang. Wel is het belangrijk dat je op tijd de voorbereidingen treft. Zorg dat je van te voren de peper schoongemaakt hebt en hak deze in kleine stukjes. Ditzelfde doe je met de sjalotjes, de knoflook en de koriander. Gebruik voor het mengseltje 2 teentjes knoflook. De andere twee heb je nodig om te mengen met de 2 eetlepels olijfolie zodat de mix bij elkaar blijft. Daarna kan het echte werk beginnen.

Begin met het persen van de limoen en besprenkel de visspiesen met het sap. Strooi ook wat peper over de spiesjes. Meng vervolgens de koriander, sjalotjes, knoflook en de peper. Pak wat aluminiumfolie en smeer dit in met olie. Leg daarna de spiesjes op de folie en smeer de spiesen in met het mengseltje van koriander, knoflook, peper en sjalotjes. Let op, vouw het aluminiumfolie niet dicht!

Dan moet je de tomaten schoonmaken en halveren. Leg de stukken vervolgens op, met olie ingesmeerd, aluminiumfolie. Nu kun je de peterselie wassen en in stukjes hakken. Vervolgens meng je de peterselie met het paneermeel en het knoflookmengsel. Naar eigen lust kun je zout en peper toevoegen tot de mix de gewenste smaak heeft bereikt.

Op de barbecue

Nu de bereiding klaar is kunnen de spiesen op de barbecue. De spiesjes worden langzaam gaar in ongeveer 10 minuten. Vergeet niet om de stokjes af en toe te draaien zodat ze aan alle kanten lekker mals worden. Als de spiesjes een knapperig korstje hebben zijn ze klaar.

Let bij het afnemen van de spiesjes op dat de stokjes heet kunnen zijn. Haal ze voorzichtig van het aluminiumfolie en leg ze op een schaal of bord. Voeg wat stukjes tomaat toe zodat het een kleurrijk geheel wordt. Nu zijn de spiesjes klaar om te eten.Ontdek hier de TOP 10 BBQ’s van het moment

Tags