De barbecue is bedoeld om vlees op te grillen. Natuurlijk kun je ook vegetarische of vis gerechtjes op de BBQ klaarmaken maar de meeste mensen geven nog steeds de voorkeur voor een lekker stukje vlees. Om eens wat anders te proberen dan de standaard speklapjes, satéstokjes of de hamburgers zijn er genoeg mogelijkheden. Probeer eens de gegrilde Dijon speklapjes.

Wat heb je nodig?

Het gerechtje is niet ingewikkeld en je hebt dan ook maar weinig nodig om het te maken. Het hoofd ingrediënt zijn natuurlijk de speklapjes. Zorg dat je er 4 van ongeveer 100 gram in huis haalt. Daarnaast moet je 3 naturel beschuiten hebben. Als laatste ingrediënt heb je 3 eetlepels Dijon mosterd nodig. Dit is gewoon in elke supermarkt te koop.

Bereiding

De bereiding van de gegrilde Dijon speklapjes is eenvoudig en voor iedereen te doen. Haal de speklapjes een kwartier voordat je ze wilt bereiden uit de koelkast. Zo kan het vlees de juiste temperatuur aannemen en wordt het bereiden eenvoudiger.

Smeer vervolgens beide kanten van de speklapjes in met de Dijon mosterd. Doe dit niet te dik want dan druipt het er snel van af boven de barbecue. Maar gebruik ook niet te weinig anders proef je er weinig meer van na het grillen.

Nu moet je de beschuiten verkruimelen en alle speklapjes aan beide kanten bestrooien met het verkruimelde beschuit. Hierdoor krijgt het vlees een lekker knapperige zijkant. In plaats van beschuit kun je ook paneermeel gebruiken. Dit heeft hetzelfde effect maar smaakt net iets anders.

Als je klaar bent met de bereiding kunnen de speklapjes de barbecue op. Hoe lang ze op de BBQ moeten liggen is afhankelijk van de grootte en de dikte van de speklapjes. Je zult ze dus goed in  de gaten moeten houden. De speklapjes zijn gaar als ze aan beide kanten goudbruin en knapperig zijn geworden. Daarvoor is het noodzakelijk om ze regelmatig te keren zodat beide kanten goed gaar worden.

Toevoeging

De gegrilde Dijon speklapjes zijn op zich zelf al heerlijk maar ze worden nog lekkerder als je er salade bij serveert. Dijon mosterd is pittiger dan andere mosterd, daarom is een frisse salade aan te raden. Twee tips: een lekkere afwisseling bij de speklapjes is een frisse aardappelsalade. Het lekkerst is er  eentje met grote stukken aardappel. Een andere lekkere salade is een rauwkostsalade. Vooral lekker met stukjes paprika of maïs. Natuurlijk kun je zelf ook een salade maken. Wat stukjes komkommer en tomaat zijn al een heerlijke frisse afwisseling naast de speklapjes.Ontdek hier de TOP 10 BBQ’s van het moment

Tags